Her skal byens nye skovkirkegård vokse frem (Århus Stiftstiden 24. maj 2016)

-ny-skovkirkegrd-ved-trjborg---1

En del af Nordre Kirkegård skal give plads til den vilde natur og med tiden blive til en skovkirkegård. Kommunen efterlyser input fra byens borgere.

Af Søren Willumsen, sowi@stiften.dk

En del af Nordre Kirkegård vil over de kommende 30 år gennemgå en forvandling med den vilde natur i centrum, oplyser Aarhus Kommunes afdeling for Teknik og Miljø.

Samtidig søger forvaltningen input fra alle, der ønsker at præge detaljerne på den kommende skovkirkegård.

Der er i de seneste år kommet mere fokus på naturen og grønne ånde-huller, og det afspejler sig også i, hvad århusianerne forventer af kirkegårdene som offentligt rum. Aarhus Kommune vil derfor gerne udvide sit tilbud af gravstedsformer til også at inkludere en mere naturnær skovkirkegård.

Bedemænd, trossamfund og kirkegårdens naboer har allerede givet deres ønsker til, hvordan den kommende skovkirkegård skal se ud, og på baggrund af deres input, er en overordnet skitse for projektet nu klar.

»I takt med at byen bliver større, skal vi også sørge for, at vi skaber grønne åndehuller, hvor borgerne kan nyde roen og naturen. Kirkegårde er et følsomt emne for mange, og jeg håber, at vi gennem dialog med århusianerne kan finde frem til, hvad denne skovkirkegård skal rumme,« siger Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø.

Det tager tid at skabe vild natur, og derfor strækker projektet sig over de kommende 30 år. Omdannelsen til skovkirkegård begynder i 2016.

Interesserede kan læse mere, se en visualisering af projektet og give deres mening til kende frem til den 7. juni HER (åbner i ny side).

Dette indlæg blev udgivet i Ndr. Kirkegård. Bogmærk permalinket.