Butik Harald

Populær tøjmand erobrer Trøjborg: Klar med tredje butik
Oliver Harald Nielsen åbnede for et halvt år siden sin tøjbutik nummer to i Tordenskjoldsgade. Nu er han klar med sin tredje. Lige ved siden af.
Af Tobias Heede Niebuhr, tobn@stiften.dk
Fredag den 26. februar 2016

butik haraldI 2011 åbnede den oprindelige Harald-butik på Tordenskjoldsgade. Nu er indehaver Oliver Harald Nielsen klar med sin tredje tøjbutik i gaden på Trøjborg. Arkivfoto: Kim Haugaard

Historien om Oliver Harald Nielsen er lige til en feelgood biografi.

En 21-årig ambitiøs knægt i tøjbranchen, der brød ud af tøjkonglomeratet Bestseller for at få frie tøjler til at prøve sig selv af med egen butik i en tid, hvor finanskrisen stadig regerede.

Den butik åbnede på Trøjborg i 2011. Var med det samme en bragende succes, og siden har den unge tøjmand fra Egå grundlagt tøjfirmaet Dansk Bomuldskompagni, der bliver solgt i både ind- og udland, åbnet butik på Nørrebro i København, og i sensommeren måtte han rykke i større lokaler på Trøjborg, da varerne blev revet ned af hylderne i den lille butik i nummer 59.

Den oprindelige butik blev derfor lavet om til ny kvindetøjsbutik i et forsøg på at teste markedet, og om Trøjborg kunne klare en tøjbutik mere i samme gade. Siden har det vist sig også at være så stor en succes, at lokalerne nu er blevet for små.

Så nu er Oliver Harald Nielsen klar med sin tredje butik på den stejle Tordenskjoldsgade. I den nye butik i nummer 61, som er den gamle garnforhandler, rykker kvindetøjsbutikken hen og får mere plads, mens den oprindelige butik i nummer 59 bliver en alternativ sneaker-forretning.

»Vi laver en anderledes sko-butik med mærker, man ellers ikke kan købe i Danmark. Vi kommer ikke til at lave en klassisk sneaker-shop, eller en skobutik med blandet rod. Jeg vil lave en anden type butik med nye brands fra USA, alternative sko og med plads til service og tid til kunden,« siger Oliver Harald Nielsen.

Aarhus’ Nørrebro

At han nu åbner sin tredje butik på Tordenskjoldsgade, og at hans tre butikker nu ligger i nummer 59, 61 og 63 handler om Oliver Harald Nielsens tro på Trøjborg som handelssted.

»Alle forretningsdrivende søger mod byen. Men der er brug for små gader og kvarterer, hvor det ikke er kædebutikker, der har overtaget. Her kan vi være tilgængelige for folk, vi har tid til servicen, og vi sælger ikke stangvarer, men tøj som vi ved noget om, og som vi er glade for at sælge til folk,« siger han.

Gaden på Trøjborg er kendt for at være en by i byen og kendt for sine mange specialbutikker. Står det til tøjmanden selv, bliver gaden kun mere populær i fremtiden.

»Hvis udviklingen fortsætter, har vi om fire år et mini-Nørrebro her. Der er spændende ting i støbeskeen, og til den tid, tror jeg, der er kommet flere specialbutikker, som arbejder sammen om at lave events og arrangementer, og hvor der bliver værnet om kunderne. Trøjborg vinder også på, at parkeringssituationen i midtbyen er så problematisk.«

Han forventer, at kvindetøjsbutikken er klar i de nye lokaler i midten af marts, mens den nye skobutik formentlig bliver klar til åbning i slutningen af marts.

Dette indlæg blev udgivet i Tordenskjoldsgade 59-63. Bogmærk permalinket.