Artikel 15: Familien Himmelstrup

Himmelstrup formindsket

En del af familien Himmelstrup.

Artikel nr. 15: Familien Himmelstrup

Tre generationer på Trøjborg.

Familieeje.Gennem 100 år har Himmelstrupperne slået rødder
på Trøjborgvej 12. Eivor Himmelstrup er tredje og måske sidste generation.

I 100 år har ejendommen på Trøjborgvej 12 været i familien Himmelstrups eje. I dag er det Eivor Himmelstrup, tredje generation, der bor i ejendommen, hvorfra hun i 41 år har drevet Himmelstrups Fodklinik.

“Jeg elsker Trøjborg, det har jeg altid gjort. Jeg kommer
næsten aldrig ned i byen, hvad skulle jeg det for”, siger Eivor Himmelstrup.
Trøjborg har det hele mener Eivor Himmelstrup, der har boet på Trøjborg hele
sit liv. Det var en onkel til hendes moder, som i 1898 kastede sig ud i  byggeprojekt og opførte både nr. 12 og 14.

Hendes mors forældre flyttede ind i lejligheden og det samme gjorde hendes far, da han giftede sig med hendes mor.

“Min mor boede i nr 12 hele sit liv – næsten 100 år. Da jegvar barn, boede mine bedsteforældre på 1. sal , vi boede på 2. sal og en lejer i stuen”, fortæller  Eivor Himmelstrup.

Far købte huset

Selv er hun født i 1946 og husker barndommen på efterkrigstidens Trøjborg som et fantastisk sted for børn. “Der var jo ingen trafik, og vi kunne lege overalt. Ude
foran var der en lille have med en hvid flagstang, og sporvognen havde endestation lige om hjørnet.  I 1937 blev min far spurgt, om det ikke var noget fo rham at købe ejendommen. Han afslog det til at begynde med. Hvad skal jeg med de gamle mursten, beklagede  han sig, men han købte den nu alligevel”, fortæller Eivor Himmelstrup.

Efter skoletiden var Eivor Himmelstrup på højskole på Als, hvor hun blev undervist i gymnastik, dansk og håndarbejde, men det var bestemt ikke denne vej, hun havde lyst til at gå, så i 1964 kom hun i lære som fodplejer i Nythåbs fodklinik. “Det var min mosters ide.Hun gik selv hos en fodplejer og mente, det måtte være lige noget for mig, for jeg elskede at pille”, siger hun.

Selvstændig fodplejer

Da hun var færdigudlært begyndte hun som fodplejer med at have base på Trøjborgvej 12, hvor hendes nu pensionerede far fik til opgave at passe telefonen.Jeg begyndte med at tage ud til folk i  private hjem, og det gik strygende, imens passede min far telefonen .Mange troede at han var fodplejeren mindes hun og tilføjer:”Det var ikke almindeligt dengang at unge piger startede op selv, men jeg har aldrig oplevet, at det var særligt problematisk som kvinde at være selvstændig erhvervsdrivende.  Men det lå nu også i kortene for mig. Jeg er født nysgerrig og elsker at rode mig ind i alt mulig. Og desuden fik jeg en
kolossal opbakning fra mine forældre”, fortæller hun.

Gamle mursten

Udebehandlingerne forsatte indtil hendes far i 1967 tilbød hende  at overtage ejendommen. “Jeg takkede pænt nej,for hvad skulle jeg med de gamle mursten”, griner hun.  Året efter var det slut med udebehandlingerne. Efter en del besvær fik hun tilladelse til at slå to lejligheder sammen og åbne fodklinik i ejendommen. Hvilket hun har haft lige siden.

Eivor Himmelstrup håber at ejendommen nr. 12 fortsat vil blive i familiens eje.  Foreløbig har de haft ejendommen i 100 år og lidt mere.

Dette indlæg blev udgivet i Trøjborgs historie. Bogmærk permalinket.