Ukendte mænd satte 55 juletræer op på Trøjborg: Nu fjerner kommunen dem Århus Stiftstidende 1. december 2017

Af: Hans Petersen, publiceret 1. december 2017

Dette træ er fjernet, fordi det generede trafikanterne. Foto: Natur og Vejservice

Et af træerne var årsag til færdselsuheld på Herluf Trolles Gade på Trøjborg.
AARHUS: Kommunens folk fra Natur og Vejservice har fjernet over halvdelen af de juletræer, som ukendte en nat for nylig havde sat op i gaderne på Trøjborg, for eksempel ved at surre dem fast til vejskilte.
– Vi er kede af det, for vi synes, den civile ulydighed er fin julehumor. Men politiet har bedt os om at fjerne træerne, fordi et af dem har været årsag til et mindre færdselsuheld. Det har spærret for udsynet for en bilist, siger chef for drift og myndighed Kim Gulvad Svendsen i Center for byens anvendelse.
Uheldet, der fik politiet til at reagere, skete ved Herluf Trolles Gade.
– Det kan være svært at være bilist i denne tid, når det er mørkt og regner, og når politiet beder os om det, fjerner vi træerne. Det drejer sig om cirka 30. Vi har til gengæld ladet de omkring 25 træer stå, som ikke generer trafikken, for eksempel langs facader, siger Kim Gulvad Svendsen.
Træerne kan hentes
Kim Gulvad Svendsen synes ikke, træerne skal gå til spilde, og derfor har medarbejderne i Natur og Vejservice fjernet dem nænsomt.
– Vi vil gerne forære træerne til varmestuer og væresteder, så hvis nogle kan bruge dem, kan de hente dem hos Natur og Vejservice, Eskelundsvej 7, 8260 Viby , siger Kim Gulvad Svendsen.
Det er sikkert klogt at kontakte stedet først på telefon 89 40 56 20 på hverdage kl. 7-15.
Stadig ved hverken Kim Gulvad Svendsen eller de handlende på Trøjborg, hvem der en mørk nat satte træerne op.
Formanden for handelsstandsforeningen David Posin sagde til Århus Stiftstidende, da træerne var sat op:
– Lørdag (18. november, red.) er omkring 10 ældre mænd tilsyneladende set i gang med at pynte gaden i et raskt tempo. Vi håber ikke, vi får en regning, for vi kender ikke til det.

Dette indlæg blev udgivet i Tordenskjoldsgade (Erhverv). Bogmærk permalinket.