Kochs Skole udvider med international afdeling – Århus Stiftstidene 24. marts 2017

Lisbeth Qvortrup – Kochs Skole

Århus Stiftstidende 24. marts 2017 –  Søren Willumsen

AARHUS: En af de største frie grundskoler i Aarhus, den 150 år gamle Kochs Skole på Skt. Johannes Allé, byder sig nu til i feltet af skoler med en engelsksproget linje.
Kochs Skole, der i forvejen har 580 elever, åbner i det nye skoleår fra august “Koch International” med plads til 100 elever. Den internationale afdeling bliver tæt integreret med den eksisterende skole, og de internationale og de danske elever får en skolegang med mange fælles tiltag.
– Vi er f.eks. meget inspireret af tankerne om en bilingual skole, hvor de internationale elever modtager undervisning på både dansk og engelsk på et niveau, hvor de bliver flydende på begge sprog og kan tage både folkeskolens afgangsprøve og en international afgangsprøve. Det er ikke tidligere set i Aarhus, forklarer skoleleder Lisbeth Qvortrup.
Et bærende element i udvidelsen er ønsket om at fremme kulturforståelsen og den globale indsigt for de danske elever på Kochs Skole, samt at give de internationale elever en forståelse for og indsigt i de værdier, som det danske skolesystem og samfund bygger på.
– Kochs Skole har allerede et bredt favnende og stærkt fællesskab, som vi ønsker at udvide ved at byde velkommen til en international afdeling, hvor kulturmødet og samarbejdet på tværs af nationaliteter og sprog bliver et gennemgående spor, fortsætter Lisbeth Qvortrup.
Koch International har ansat Anders Søndergaard Terp som international afdelingsleder. Han har erfaring med den frie skoleverden og med skoleledelse, og har arbejdet med international uddannelse i Aarhus i mange år. Anders Søndergaard Terp kommer fra Galten Friskole, hvor han var skoleleder i ni år og samtidig headmaster for The International School of Jutland gennem tre år. Før det underviste han på Interskolen og The International School of Aarhus i Viby.
Den nye afdeling på Kochs Skole satser på at blive Cambridge-certificeret i efteråret 2017. Det vil i givet fald betyde, at man bliver en del af et netværk af 10.000 skoler verden over, der giver en engelsksproget uddannelse, så eleverne har mulighed for at skifte skole overalt i verden.
På hjemmesiden Kochs International vil der løbende komme yderligere oplysninger om den nye afdeling.

Dette indlæg blev udgivet i Kochs Skole. Bogmærk permalinket.