Brrrrrr … vildt vejr ødelægger dele af Den Permanente – Århus Stiftstidende 1. marts 2018

Foto: Annie Lønskov

af Jens Thaysen

Foto: Annie Lønskov

RISSKOV: Det var et smukt, meget imponerende men også trist syn, der onsdag morgen mødte vinterbaderne på Den Permanente Badeanstalt i Aarhus. Vejen til vandet var spærret af store mængder is, der også har ødelagt en del af badeanstaltens materiel.
– Isen har brækket trappen i det sydlige herreafsnit fuldstændigt fra hinanden, så den ligner en rutschebane. Hos damerne ligger badestigerne på havets bund, siger Annie Lønskov, der er rorgænger (daglig leder) hos Jomsborg.
Begge saunaer er lukket ned, da isen fuldstændig forhindrer adgang. Der er ingen vand i bruserne og flere af toiletterne virker ikke.
– Ristene på broen hen til saunaen er slået op af isen. I øjeblikket er det lige meget, for der ligger en kæmpestor is-knold i vejen. Men når vi får den fjernet den, er der måske hul gennem broen ned til vandet, så det ikke er sikkert at gå på den, siger hun.

Smukt men koldt. Vinterbaderne har opgivet at komme i vandet her. Men der er “nød badning” fra stranden på eget ansvar.Foto: Annie Lønskov.
Bader fra stranden
Fredag aften skal der efter planen afholdes et fuldmånearrangement.
– Vi går i gang med at rydde sne og is væk i morgen, så vi kan komme til at benytte bagindgangen til den ene sauna.
Der er 9500 medlemmer af vinterbadeklubben Jomsborg. Sådan en smule is, skal ikke holde vikingerne fra det kolde gys.
– Indtil videre må vi bade fra stranden – på eget ansvar. Men vi regner med at have den ene sauna klar til i morgen, siger Annie Lønskov.

 

Dette indlæg blev udgivet i Den Permanente, Forskellige kvarterer. Bogmærk permalinket.